Sındırgı Sürücü Kursları – Sındırgı Ehliyet Kursları

Sındırgı Sürücü Kursları – Sındırgı Ehliyet Kursları

Balıkesir denilince ilk akla gelen yerler arasında bulunan Sındırgı, özellikle kaplıcalarıyla dikkatleri üzerine çeker. Dağlık alanda kurulmuş olan ilçenin tarihi oldukça gerilere kadar gitmektedir. Antik dönemde adı Carsea olan bölgede Frigler, Lidyalılar ve Helen İmparatorluğu hüküm sürmüştür. İlçe merkezinde Helenistik döneme ait kalıntıları halen görebilirsiniz.

Sındırgı sürücü kursları olarak ilçemizde gezip görebileceğiniz çok fazla doğal ve tarihi güzelliklerin olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda bahsedeceğimiz bu güzel yerler Sındırgı’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunur.

Sındırgı ilçe merkezinde bulunan Şerif Paşa Meydanı, çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir yerdir.  İlçe merkezinde aynı zamanda kaplıcalarda bulunur. Bu kaplıcaların özelliği ise sedef, uyuz ve mantar gibi hastalıklarda tedavi edici olmasıdır.

Sındırgı Sürücü Kursu – Sındırgı Ehliyet Kursu

Emendere kaplıcalarında çıkan su, dünya üzerindeki diğer kaplıcalarla kıyaslandığında radyoaktivitesi en yüksek seviyede olan sudur. 32 derece sıcaklıkta çıkan sudan yararlanabilmek için bölgede termal tesis kurulmuş ve bu tesiste halkın çok fazla ilgisini çekmeyi başarmıştır. 

Sındırgı’da görmeniz gereken yerler arasında Hisaralan kaplıcaları da bulunur. Burası Emendere’nin 200 metre ilerisinde bulunur. Hisaralan kaplıcalarının bulunduğu bölgede mini peribacaları da oluşmuştur. Bu kaplıcaların romatizmadan siyatiğe varan pek çok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir.

Sındırga’da görmeniz gereken yerler arasında Cüneyt köprüsü de bulunur. Cüneyt vadisinde bulunan bu köprünün tasarımına baktığımızda Karesi Beyliği döneminden kalma olduğu bilinmektedir. Kim tarafından yaptırıldığı kesin olarak bilinmeyen köprü geniş ve kemerli bir yapıya sahiptir.

Sındırgı Özel Direksiyon Dersi

Sındırgı denildiğinde ilk akla gelenlerden olan Yağcıbedir Halıları’dır. Bu halıların ünü kendi sınırlarını aşarak dünyaya mal olmuştur. Yörüklerden izleri taşıyan halılar gelenekleri yansıtmaktadır. Dokuması ve kullanılan ince yün iplikleriyle çok uzun yıllar boyunca dayanıklı kalabilecek bir özelliğe sahiptir.

Sındırgının bilinen diğer özellikleri arasında Sazan dolması, güveç, kabak ve höşmerim bulunmaktadır. Yörenin zeytinyağlı kolonyası da yine meşhur olan ürünler arasındadır.

İlçe, Balıkesir merkeze 63 kilometre uzaklıkta bulunur. İzmir’e yakın olmasından dolayı günübirlik İzmir’e gidiş gelişlerde mümkündür. Balıkesir’in bazı ilçeleri kadar meşhur olmasa da burası da gezilip görülmesi gereken yerleri arasındadır.

Sındırgı Sürücü Kursu Fiyatları – Sındırgı Ehliyet Kursu Fiyatları

Sındırgı tarihi çok eskilere kadar gitmiş olsa da kendisi küçük bir yerdir. Bu nedenle ilçeye günü birlikte olarak da gedip gelmek mümkündür.

Doğal ve tarihi güzellikleri bakımından ülkemizin sayısız ilçesi vardır. Bu ilçelerin tamamının kendisine has bir özelliği bulunur. Sındırgı da az önce bahsettiğimiz gibi doğal kaplıcalarıyla ünlü olan ilçelerimiz arasında bulunuyor. Kaplıcalara özel olarak yapılmış tesislerde kısa ya da uzun süreli konaklamalar yapılarak hastalıklara karşı tedavi imkanı sağlanmış olabilirsiniz.

Sındırgı ehliyet ve sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.balikesirsurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.