İvrindi Sürücü Kursları – İvrindi Ehliyet Kursları

İvrindi Sürücü Kursları – İvrindi Ehliyet Kursları

Balıkesir’in küçük ancak sevimli ilçelerinden olan İvrindi, geçmişi çok eskilere kadar giden bir yerdir. Doğal güzellikleri bakımından zaman geçirmek adına harika bir yer desek yerinde olacaktır. İlçenin tarihine baktığımızda burası milattan önce bile yerleşim yeriydi. Bu nedenle birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Bergama krallığı dönemi ilçenin tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu dönemden sonra ise Roma ve Bizanslılar burayı yaşam merkezi olarak kullanmışlar. İlçenin Türklerin eline geçmesi ise Malazgirt zaferi sonrasını buluyor.

İvridi’ye ilk kez geldiğinizde görebileceğiniz pek çok doğal ve tarihi güzellik vardır. Aşağıda bu güzelliklere örnek olacak birkaç yeri sizinle paylaşalım istedik

İvrindi Ehliyet Kursu- İvrindi Sürücü Kursu

Yeşilköy göleti, doğal güzellik bakımından ilçenin en önemli merkezleri arasında yer alır. Şehir merkezine yakın olan bu göletin çevresi çam ağaçlarıyla kaplıdır. Dinlenebileceğiniz mesire alanında ailecek piknik yaparak güzel zaman geçirebiliyorsunuz.

İvrindi’de doğal güzelliğiyle bilinen Kocaçay da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Güzel manzarasıyla dikkatleri çeken çay insanların ziyaret ettikleri yerler arasında bulunuyor.

İvrindi’de gezilecek yerlerden bahsederken Madra dağını da unutmamak gerekir. Merkeze uzak konumda olan bu dağ, alabalık tesisleriyle de ün yapmıştır. Ormanlık alanda bulunan tesisler, özellikle av sezonu için gelen birçok kişiyi ağırlar.

İvrindi Özel Direksiyon Kursu

İvrindi denildiğinde akla gelenlerden birisi de kaplıcalardır. Büyük Ilıca Köyü Kaplıcaları, ilçe merkezine 27 kilometrelik mesafede bulunur. Sağlık açısından birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen bu kaplıcalar, piknik ve mesire alanlarıyla da zaman geçirmek isteyenlerin sıkça gittikleri bir yerdir. 

İvrindi’de görülmesi gereken yerler arasında Gömeniç Kalesi de bulunur. Burası çok eski bir kale ve tarihi itibarıyla oldukça önemlidir. Kalenin çevresine baktığımızda güzel bir manzaraya sahiptir.

İvrindi’ye gelenler güzellikleri görüp gezmenin yanı sıra yöresel lezzetlerinde tadına bakması gerekir. İlçenin en meşhur yiyeceği kelle peyniridir. Mihaliç Peyniri olarak da bilinen bu yöresel lezzet ilçeye gelenlerin tatması gereken zorunlu güzellikler arasında yer alır.

İvrindi Sürücü Kursu Fiyatları – İvrindi Ehliyet Kursu Ücretleri

Balıkesir, merkezinden tutun da ilçelerine varıncaya kadar ülkemiz için önemli bir şehirdir. Yaşamak için olduğu kadar turizm açısından da güzel olan Balıkesir’e geldiğinizde görebileceğiniz sayısız güzellik bulunur. Bu makalemizde İvrindi ilçesi hakkında sizlere bilgiler verelim istedik, lakin sadece buradan bahsetmekte doğru olmayacaktır.

Balıkesir’in meşhur olan birçok ilçesi var, fakat İvrindi çok fazla bilinmiyor olmasından dolayı da bozulmamış bir doğaya sahiptir. İlçede yaşayan halk kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmenin yanı sıra tarımla uğraşarak da ülke ekonomisine katkı da bulunmaktadır. Özellikle süt üretimi açısından çok önemlidir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Mihaliç Peyniri de yine bu sütlerden üretilmektedir.

İvrindi sürücü kursları için https://www.balikesirsurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.