Erdek Sürücü Kursları – Erdek Ehliyet Kursları

Erdek Sürücü Kursları – Erdek Ehliyet Kursları

Balıkesir’in en şirin ve belki de en güzel ilçeleri arasında bulunan Erdek ilçesi hem Marmara hem de Ege bölgesinden payını almıştır. Marmara Denizi’nin hemen kıyısında bulunan bu şirin ilçe merkeze yaklaşık olarak 120 kilometre uzaklıktadır. Mesafeye bakıldığında merkezden bağımsız bir yer olduğu da açık bir şekilde ifade edilebilir.

Erdek’in merkezi çok fazla büyük olmasa da gezilecek doğal ve tarihi güzelliklerinin olduğundan bahsedebiliriz. Eğer bir doğa severseniz o zaman köylerinde bu duyguyu çok rahat bir şekilde yaşayabilme imkanınız olacaktır. Erdek’e gelmek istediğinizde ayırmanız gereken süre 2 gün olabilir. Bu iki gün içerisinde gezebileceğiniz çok yeri görebilir ve iyi bir dinlenme imkanı yakalayabilirsiniz. Aşağıda Erdek’e gelenlerin görmeden gitmemeleri gereken yerleri sıraladık.

Erdek Sürücü Kursu – Erdek Ehliyet Kursu

Erdek’te ilk olarak görmeniz gereken yerler arasında anıt ağacı gelir. Bu ağaç 1860 yılında dikilmiş ve çapı 114 cm civarındadır. Fıstık çamı olan bu ağaç gün içinde yapılacak olan uzun bir yürüyüş sonrasında dinlenmek için fırsat sağlamaktadır. Ağacın gölgesine yaslandığınızda ya da yaslanarak kitap okuduğunuzda üzerinizdeki tüm stresi atabilme imkanı yakalamış olursunuz.

Erdek’te görmeniz gereken yerler arasında açık hava müzesi de bulunur. Bu müze, Reşit Mazhar Ertüzün tarafından yaptırılmıştır. Açık hava müzesi içerisinde bulunan eserler ziyaretçilerini eski tarihlere götüren yolculuk yaptıracaktır.

Narlı Köyü de Erdek’te görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Burası göçmenlere ev sahipliği yapan bir köydür. Bu köyün sokaklarında gezerken farklı kültürlere ait izleri ve lezzetleri bulabiliyorsunuz.

Erdek Özel Direksiyon Dersi – Erdek Özel Direksiyon Ücretleri

Seyit Gazi Tepesi tarihi açıdan oldukça önemlidir. Bu tepe hakkında bilinen birkaç rivayet var ve bunların neler olduğunu öğrenmeniz gerekir. Halk arasında en çok bilineni ise dilek dilemektir. İnsanlar bu tepeyi dilek dilemek amacıyla ziyaret ediyorlar. Bu tepe üzerinde gün batımını seyretmenin keyfi kesinlikle sizi çok etkileyecektir.

Erdek’te görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Kyzikos Antik Kenti’dir. Antik kent tarihi olaylara tanıklık etmiş ve ziyaretçilerini de bu yolculuğa çıkarabilecek kalıntılara sahiptir. Doğal güzellik ve tarihi bir arada bulabileceğiniz bu antik kenti gezi listenize mutlaka eklemeniz gerekiyor.

Erdek Ehliyet Fiyatları – Erdek Ehliyet Ücretleri

Erdek’te bulunan tarihi Palata Çeşmesi de bugüne kadar gelebilmeyi başarmıştır. 1704 yılında yapılmış olan bu çeşmenin soğuk sularının yüzyıllardır akmaya devam ediyor olması güzelliğini ön plana çıkarmıştır.

Paşalimanı Adası, Erdek’e bağlıdır. Burası içerisinde 5 tane köyü barındıran bir yerdir. Şarap üretimiyle bilinen bu ada, doğanın tadını çıkarmak isteyenler için önemli ve güzel bir yerdir. Erdek’e geldiğinizde gezi rotanız içerisine mutlaka burayı da eklemenizde fayda vardır. Bölge halkının sıcak tavırları sizi tekrar buraya gelmeye yönlendirecektir.

Erdek sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.balikesirsurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.