Dursunbey Sürücü Kursları – Dursunbey Ehliyet Kursları

Dursunbey Sürücü Kursları – Dursunbey Ehliyet Kursları

Dursunbey, Balıkesir’in ilçeleri arasında yer alır. Yüksek bir rakıma sahip olmasından dolayı yazın serin kışın ise soğuk olan bir ilçedir. Ormanlarla çevrili olan bu ilçe dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. Yürüyüş yapmak için uygun olan ilçe kamp ve avlanmayla ilgilenenler içinde popülerdir.

Dursunbey ve çevresi önemli doğal güzelliklere sahiptir. İlçeye geldiğinizde gezebileceğiniz çok sayıda doğal güzellikler var. Dursunbey sürücü kursları olarak bu makalemizde ilçe hakkında bilgilere yer verirken aynı zamanda nereleri görmeniz gerektiği konusuna da değinelim istedik. İlk olarak ilçenin tarihini anlatarak başlayalım.

İlçe, ilk yerleşim yeri olarak Roma İmparatorluğu zamanında kullanılmaya başlanmış. Merkez bir yer olan bu ilçe, Roma döneminde para basım yeri olarak kullanılıyordu. İlçenin ilk isimlerinden biri Balat’tır. Bugünkü ismini ise Emir Dursun’a dayanmaktadır. Dursunbey ehliyet kursları olarak ilçenin tarihi hakkında verdiğimiz bu kısa bilgiden sonra isterseniz nereleri görmeniz gerektiğinden bahsedelim.

Dursunbey Sürücü Kursu – Dursunbey Ehliyet Kursu

Dursunbey merkezde bulunan Su çıktı mesire alanı. Kolay ulaşılabilen doğal bir güzelliktir. Bundan tam 1000 yıl öncesine kadar tarihi geriye giden mesire alanında Temmuz aylarında şiir akşamları düzenlenmekte ve konserler verilmektedir. İnsanlar ormanlık alanda dinlenirken konserlerle de zamanı dolu dolu yaşamaktadır.

Dursunbey’e geldiğinizde görmeniz gereken diğer bir mesire alanı da. Saz’dır. Burası kavak ağaçlarının bolca bulunduğu bir yerdir. Dinlenme alanlarının olduğu bu mesire alanında ilçenin geleneksel panayırı düzenlenmektedir.

Dursunbey, doğal güzelliklerle doludur ve bunlardan bir tanesi de Alaçam Dağlarıdır. Turizm açısından oldukça önemli olan bu dağ, temiz havası ve yeşil alanıyla insanların sıklıkla tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Dağda avcılık sporuyla ilgilenen insanları görebilirsiniz.

Dursunbey Özel Direksiyon Dersi

Dursunbey ilçesinde yaygın olan mesire alanlarından bir tanesi de Yayla Tesisleridir. Burası ilçe merkezine 30 kilometre uzakta olan bir yerdir. Burada geyik ve karaca gibi hayvanların bakımları yapılmaktadır.

İlçede doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi yerlerin olduğu da bir gerçektir. Hadrianeia antik kenti, ilçenin önemli tarihi kalıntıları arasında yer alır. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi burası ilk yerleşim yerlerinden bir tanesidir ve bu antik kentte bunun açık bir göstergesi olmuştur. Antik kent Roma İmparatoru olan Hadrian onuruna yapılmıştır.

Dursunbey’de görülmesi gerekenlerden birisi de Tarihi Çarşı Cami’dir. İlçenin merkezinde olan bu cami halen ibadete açık bir şekilde varlığını devam ettirmektedir.

Doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve temiz havasıyla insanların son zamanlarda daha fazla fark etmeye başladıkları Dursunbey ilçesi 2010 yılında UNESCO tarafından Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası listesine girmeyi başarmıştır. Anadolu’da bugün halen devam eden pek çok geleneğin buradan yayıldığını biliyoruz.  Örneğin sıra gecesi ya da oturak alemleri gibi gelenekler buradan gelmektedir.

Dursunbey ehliyet ve kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.balikesirsurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.