Bigadiç Sürücü Kursları – Bigadiç Ehliyet Kursları

Bigadiç Sürücü Kursları – Bigadiç Ehliyet Kursları

Marmara bölgesinin önemli ilçelerinden olan Bigadiç, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından önemli ilçelerden birisidir. Bigadiç aynı zamanda turistik bir ilçedir. Merkeze 40 kilometre uzakta bulunan Bigadiç’te gezilebilecek pek çok yer vardır. Aşağıda bahsedeceğimiz yerler Bigadiç’e ilk kez gelenlerin ilgisini çekecek güzelliklere sahiptir.

Bigadiç sürücü kursları olarak makalemize ilk olarak ilçenin tarihini anlatarak başlayabiliriz.

İlçenin tarihi 5 bin yıl öncesine kadar gider. Elde edilen kaynaklara göre belirlenmiş olan bu tarihe göre Karesi beyliği ile Osmanlı döneminden izleri bulmak mümkün. Askeri açıdan da önemli bir güzergah olan ilçe, ormanlık alanlarla kaplıdır. Bigadiç ehliyet kursları olarak gezinize başlayacağınız ilk yerin Bigadiç kalesi olduğunu söyleyebiliriz.

Bigadiç Sürücü Kursu – Bigadiç Ehliyet Kursu

İlçenin doğusundaki tepe üzerine kurulmuş olan kale, Bizanslılara aittir. Yunan işgali esnasında burası karargâh olarak kullanılmış. Kalenin içerisinde tahribatlar olmasına karşın dıştaki surlar bugün halen ayakta kalmayı başarmıştır.

Bigadiç ilçesine geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de Yörücekler Köyü’dür. Burası ilçeye 7 kilometre uzakta bulunan geniş bir alandır. Devasa çıkarların ve suyun sesinin olduğu bu arazi aynı zamanda kuşların sesleriyle yankılanmaktadır. Bigadiç halkı burayı piknik alanı olarak kullanmaktadır.

Bigadiç’in güzel yerlerinden birisi de merkeze 3 kilometre uzakta bulunan Cevizli’dir. Cevizli geniş bir alana sahip olan dinlenme alanıdır. Yumuşak çimler üzerine oturarak güzel vakit geçirebileceğiniz yerler arasındadır.

Bigadiç Özel Direksiyon Dersi

Çevresinin antik kalıntılarla dolu olduğu Hisarköy, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunur. Köprü, tünel, tiyatro ve antik yazıların bulunduğu bölgenin Roma döneminden kalmış olan bir kaplıca olduğu bilinir. Günümüzde bu bölgeden jeotermal enerji kaynaklarının çıktığı söyleyebiliriz. Yabancı arkeologlar bu bölgeye geniş bir ilgi gösteriyorlar. Çok sayıda kalıntının bulunduğu Hisarköy, Türkiye’nin tanıtımı açısından da önemli bir tarihi mirastır.

Bigadiç’in doğal güzellikleri saymakla bitmiyor. İlçeyi kuşatan Alaçam ve Ulus dağları antik kalıntılarla doludur. Dağda yürüyüş yapmak, farklı aktiviteler ve piknik alanları mevcut. Eğer tarih ve doğayla iç içe zaman geçirmek istiyorsanız kesinlikle tam size göre bir yer diyebiliriz.

Bigadiç Ehliyet Kursu Fiyatları – Bigadiç Sürücü Kursu Fiyatları

Bigadiç’te Osmanlı döneminden kalma eserlerde yok değil. Kasımpaşa Camisi, Kanunu Sultan Süleyman’ın vezirlerinden olan Cezerizade Kasım Paşa tarafından yaptırılmıştır. Burası kesme taşlardan yapılmış olan bir yapıdır. 1549 yılında yapıldığı düşünülen bu cami dönemin mirasını da halen koruyabilmiştir.

Bigadiç müze ve kültür evi açısından da şanslı olan bir ilçedir. İlçede bulunan müzede bölgede bulunmuş olan tarihi kalıntıların sergilendiğini göreceksiniz. Tarih meraklılarının bu müzeyi mutlaka gezmeleri gerekir.

Asaralan ise Bizans döneminden kalma olan bir bölgedir. 3 adet su sarnıcının olduğu Arsaralan, Bizanslılar döneminden kalma bir yerdir.

Bigadiç ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.balikesirsurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.