Altıeylül Sürücü Kursları – Altıeylül Ehliyet Kursları

Altıeylül Sürücü Kursları – Altıeylül Ehliyet Kursları

Sürücü belgesi almak için belirlenmiş olan yaşı uygun olan kişiler ehliyet alma sürecinin nasıl olduğunu merak eder.

Biz bu makalemizde Altıeylül sürücü kursları olarak sürecin nasıl başladığını ve sürücü adaylarının bu süreçte nelerle karşılaşacağını anlatalım istedik. İlk olarak Altıeylül ehliyet kursları arasından seçecekleri birine kayıt işlemini yapmaları gerekir. Bunun için de kendilerinden istenilen tüm belgeleri eksiksiz olarak kursa teslim etmeleri yeterlidir.

Kursa kayıt işlemi sonrasında teorik eğitim süreci başlayacaktır. Bu süreç ise 10 gün kadar sürer. 10 günlük kurs içinde kursiyerlere ilk yardım, motor, trafik bilgisi gibi dersler öğretilir. Bu derslerin sonucunda ise e-sınava girilmesi gerekir. Elektronik sınav internet ortamından herkesin aynı anda girdiği bir sınavdır. Sınava katılan her adayın 70 ve üzerinde puan alması gerekir. 70’in altında alan her aday girdiği sınavdan kalmış sayılır ve bir sonraki sınav süresini beklemesi gerekir.

Altıeylül Sürücü Kursu – Altıeylül Ehliyet Kursu

Sınavını başarılı tamamlayan adaylar, artık direksiyon eğitimine katılmaya hak kazanmış demektir. Her ehliyet sınıfının direksiyon eğitim süresi birbirinden farklıdır. Buna göre alınacak ehliyet sınıfı göz önünde bulundurularak direksiyon derslerine katılım sağlanır.

Altıeylül sürücü kursu kaydı yaptırmadan önce bilinmesi gerekenlerin başında yaş şartı gelir. Yani her ehliyet sınıfının yaş farkı birbirinden farklıdır. Aşağıda hangi sınıfın hangi yaşa ait ehliyet alabileceği belirtilmiştir.

  • A2, BE, B, C1, C1E, F, G sınıfı ehliyet alabilmek için 18 yaşını bitirmiş olmak.
  • M, A1, B1 sınıfı ehliyet alabilmek için 16 yaşını bitirmiş olmak.
  • A sınıfı ehliyet alabilmek için 20 yaşını bitirmiş olmak.
  • C, CE, D1, D1E sınıfı ehliyetler alabilmek için 21 yaşını bitirmiş olmak.
  • D ve DE sınıfı ehliyet alabilmek için de 24 yaşını bitirmiş olmak gerekmektedir.

Altıeylül ehliyet kursu kaydını yukarıdaki şartlara uygun olarak yapan her aday kursa yazılma hakkına sahiptir. Kursa yazılma esnasında ise aşağıda bahsedeceğimiz belgelerin toparlanması istenecektir.

  • Diploma veya Öğrenci Belgesi (1 Adet Onaylı Suretli)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 Adet
  • İkametgâh Belgesi (Muhtarlıktan)
  • Sabıka Kayıt Belgesi (Cumhuriyet Savcılığından)
  • Biyometrik Fotoğraf 4 Adet
  • Sağlık Raporu (Aile Hekiminden Alınır)

Altıeylül Özel Direksiyon Dersi

Ehliyet alma süreci kapsamlı ve uzun olduğundan dolayı sürücü adaylarının mutlaka mental olarak kendilerini hazır tutmaları gerekir. Yani kendinizi hazır etmediğiniz sürece ehliyet alma süreci bir keyif olmaktan çıkacak ve stres yüklü bir hal alacaktır.

Altıeylül Ehliyet Fiyatları

Sürücü kursları, kursa katılan her adaya özel ihtimam göstermesi gerekir. Her ne kadar sınava toplu giriliyor olsa da sınava hazırlık aşamasında mutlaka sürücü adaylarıyla birebir ilgilenmek gerekir. Bazı sürücü adaylarının direksiyon hakimiyeti konusunda eksiklikleri olabilir. Dolayısıyla sürücü adayıyla yakından ilgilenmemek adayın da kendini yetersiz hissetmesine imkan sağlayacaktır. Bu da sınavda elde edeceği başarıyı düşürecektir.

Altıeylül ehliyet kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.balikesirsurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.